Δουλειά Διαμεταφορέα freight forwarder truck cargo ship μεταφορά

Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές είναι σημαντικοί παράγοντες για την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Οι διεθνείς μεταφορές είναι ικανές να αποφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για την επιχείρηση αλλά μπορούν να φανούν τρομακτικές.

Η διεκπεραίωση, η προετοιμασία των εγγράφων και οι κανονισμοί οι οποίοι διέπουν τις διεθνείς μεταφορές φαντάζουν ιδιαιτέρως δύσκολες διαδικασίες. Εντούτοις, μια επιχείρηση μπορεί να πραγματοποιήσει επιτυχημένες μεταφορές χωρίς να ταλαιπωρηθεί με το «logistics κομμάτι των logistics».

Ένας διαμεταφορέας (freight forwarder) μπορεί να αναλάβει αυτή τη δουλειά για εσάς.  

 

Τι ακριβώς είναι ένας διαμεταφορέας;

Το BusinessDictionary.com ορίζει τον διαμεταφορέα (freight forwarder) ως ακολούθως:

“Ο ειδικός στον σχεδιασμό της αποθήκευσης και της μεταφοράς των εμπορευμάτων για λογαριασμό του πελάτη που επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια μεταφορά. Ο διαμεταφορέας συνήθως προσφέρει μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα εξής: παρακολούθηση και εντοπισμός των εμπορευμάτων κατά την εσωτερική μεταφορά, προετοιμασία για τη μεταφορά, προετοιμασία και προώθηση των κατάλληλων εγγράφων, σχεδιασμός της αποθήκευσης και κλείσιμο του απαραίτητου χώρου για τα εμπορεύματα, διαπραγμάτευση και συμφωνία για την χαμηλότερη δυνατή χρέωση για τον πελάτη, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με τη μεταφορά και ασφάλιση των εμπορευμάτων.

Με λίγα λόγια, ο διαμεταφορέας είναι μια εταιρεία η οποία σχεδιάζει και οργανώνει την εισαγωγή και την εξαγωγή εμπορευμάτων για τους πελάτες.

 

Τι κάνει ένας διαμεταφορέας;

Οι διαδικασίες τις οποίες αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ένας διαμεταφορέας είναι πολλές. Παρόλο που είναι σαφές ότι ο διαμεταφορέας αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες και τις λεπτομέρειες της μεταφοράς σας, είναι σημαντικό να ξέρετε και ποιες διαδικασίες δεν αναλαμβάνει προκειμένου να αντιληφθείτε καλύτερα τη φύση της δουλειάς του.

Ο διαμεταφορέας στην πραγματικότητα δεν αναλαμβάνει τη μεταφορά των εμπορευμάτων μόνος του. Αντιθέτως, λειτουργεί ως ένας διαμεσολαβητής ανάμεσα στον πελάτη που θέλει να εισάγει/εξάγει και στις διάφορες μεταφορικές εταιρείες όπως ναυτιλιακές εταιρείες, οδικές μεταφορικές, αεροπορικές μεταφορικές ή μεταφορές μέσω σιδηροδρομικών γραμμών.

Ο διαμεταφορέας χρησιμοποιεί ένα ευρύ δίκτυο ανταποκριτών όσον αφορά στις υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφορών προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή τιμή, με τα οικονομικότερα έξοδα, τον ασφαλέστερο και αμεσότερο τρόπο ώστε να φτάσει το εμπόρευμα με ταχύτητα και ασφάλεια.

Οι διαμεταφορείς αναλαμβάνουν το καίριο και αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας των logistics το οποίο χωρίς τη δική τους συμβολή θα επιφόρτιζε τους πελάτες με ανυπέρβλητα βάρη. Πολλές εταιρείες που κάνουν εξαγωγές χρησιμοποιούν τους διαμεταφορείς ως πράκτορές τους για παροχή συμβουλών και βοήθειας γιατί οι εκτεταμένες γνώσεις που έχουμε σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα, τους κανονισμούς και τα κόστη μεταφοράς προσφέρουν μεγάλη διευκόλυνση στις εταιρείες.

Γιατί να χρησιμοποιήσω έναν διαμεταφορέα;

Ένας διαμεταφορέας μπορεί να παρέχει υπηρεσίες που θα σας γλιτώσουν πολύ χρόνο και δυνητικούς πονοκεφάλους ενώ παράλληλα προσφέρει αξιόπιστη μεταφορά σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ο διαμεταφορέας λοιπόν είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε εταιρεία που πραγματοποιεί διεθνείς μεταφορές και μπορεί με τις υπηρεσίες του να προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον πελάτη που εξυπηρετεί.

Που θα βρω έναν διαμεταφορέα;

Μόλις βρήκατε έναν!

Η έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα μας θα σας παρέχει επιτυχημένη υποστήριξη και παροχή ασφαλών, συνεπών, ευέλικτων και οικονομικών λύσεων για τη μεταφορά σας.

Καλέστε μας στο 2310 699957 και θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε ή στείλτε μας ένα email στο info@europelines.com.

 


Πηγή: http://www.universalcargo.com (ελεύθερη μετάφραση)